Home

Macedonia Learning Institutes

Latest Updates

VDEKJA Më mjafton si përkujtuesi më I mirë! Omer ibnul Hatab

КОНКУРС за запишување студенти на трет циклус - докторски студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во академската 2018/2019 година http://www.ukim.edu.mk/mk_content.php?meni=152&glavno=8

Завршната изведба на напредната група се случи на 29.мај и беше настан на кој сме особено горди! Шестмина млади актери-аматери, љубители на театарот, четири месеци работе на подготовката на три сцени од текстот „Поблиску“ на Патрик Марбер. Имавме преку 70 луѓе во публика. Нивното присуство го искористивме на двете почетни групи, како и на напредната, да им доделиме сертификати за успешно следење на четиримесечните театарски програми за возрасни. Продолживме со забава на која DJ ни беше Dino. Благодарност до Public Room за поддршката и организацијата, а благодарност и до Sergej Miladinov за фотографиите. :)

@Let s Talk 2018-05-17

We had a great time at the closing party for the spring 2018 semester!

Ви го најавуваме летниот камп во Хелен Дорон Центар. За повеќе инфо 072 236 356

@Kmi Nage 2018-03-19

#flashback #retro #применетоаикидо #appliedaikido #primenjeniaikido

Се надеваме дека имавте убава гитарска година и се надеваме дека за наредната Дедо Мраз ќе ви донесе една доообра гитара! Ние имавме прекрасна продуктивна година, со многу нови и стари ученици кои се на добар пат да бидат одлични гитаристи/ки. Ви благодариме на довербата и се надеваме дека ќе се гледаме уште многу години. Правиме кратка пауза, па се гледаме повторно од 15.01.2018 со редовен распоред. Среќни празници!!

@Kuran dhe Hadith 2017-12-08

Mbi 20 ushtar për ta arrestu 1 fëmijë palestinez! 😟

Оваа игра може да ја примените и за учење во другите области и теми. Пробајте ја со учениците и пишете ни како ви се допаѓа! Këtë lojë mund ta përdorni për të mësuar edhe në tema dhe fusha të tjera. Provojeni me nxënësit dhe na thuani si ju përqen!

@Auto Shkolla Zebra 2017-12-07

1. Në pajisjet për dhënie të shenjave ndriçuese të komunikacionit (semaforët), sinjali ndriçues i kuq dhe i gjelbër: A.) nuk guxojnë të jenë të kyçura njëkohësisht B.) guxojnë të jenë të ndezura njëkohësisht C.) guxojnë të jenë të ndezura njëkohësisht, nëse gjatë saj sinjali ndriçues i gjelbër vezullon

Sabota( 25.11) * ZUMBA 17h- 18h * PILATES 18h- 19h ❤

СЕКОЈА САБОТА од 12 до 13.30 часот продолжуваат Ликовните и Драмските Работилници. Работилниците по Современ Танц се закажуваат во инбокс. Цената за 4 часа месечно, еднаш неделно, за било која од работилниците е 700 ден. Повелете!

Забава: За електроинженерки со стил

Поради зголемен интерес, во тек е формирање нова почетна група за стандарден курс по италијански јазик. Терминот е вторник и четврток од 20 часот. Наставата започнува на 3-ти октомври. Пријавете се на некој од нашите телефонски броеви 077 717 700 071 218 258 02/ 3212853 е-пошта [email protected]

TOEFL IBT® test dates at EAC Skopje, September, 2017 - Saturday, September 16 - register directly on ets.org - Saturday, July 30 , (*Bulk Registration, Call EAC for instructions) . T/M: 389 2 3246 304; 389 75 398349

♪♫♪♫♪ <3 „Арс вивенди“ - Студио за креативно пишување <3 ♪♫♪♫♪ УПИС НА ЧЛЕНОВИ (деца) ЗА УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА ООУ ПЕТАР ПОП АРСОВ - ул. „Трифун Бузев“ бб Петок од 13:00 -14:00часот Менторка: Дијана Петкова - поетеса (проф. по македонски јазик) ЧИТАЈ...МИСЛИ... ПИШУВАЈ...<3 „Насочи го сопствениот потенцијал во вистински правец!“ Бр. за контакт: 077 514 451

http://www.mit.edu.mk/mk/Home/Event/57 МИТ Универзитет - Скопје како општествено одговорна, инклузивна и мулти – културна високо образовна институција, со особена чест и задоволство Ве поканува да присуствувате и бидете дел од отворената дискусија на тема „Општествена инклузивност на ранливите категории граѓани преку образование“ чија цел е подигнување на свеста за значењето на образованието на ранливите категории на граѓани и нивна инклузија во општеството. Датум: 04.09.2017 Место: МИТ Универзитет – Скопје, Плоштад Македонија (Сити Галери), Амфитеатар 1 Почеток: 10:00

@FDU Skopje 2017-08-09

На 15.08. (вторник) и 16.08.2017 (среда) со почеток во 17ч. ќе се одржат финалните информативни средби со заинтересираните кандидати за запишување на отсекот Драмски актери со познавање на македонски јазик, во учебната 2017/2018. Средбите ќе ги водат проф. д-р. Сузана Киранџиска и доц. м-р. Кристина Леловац и на истите кандидатите ќе имаат можност да поминат низ актерски вежби и импровизации, како и да се консултираат околу последните подготовки за примениот испит.

The world s most valuable resource is no longer oil, but data.

Почитувани ученици, пријатели и познаници, особена чест ни е да ве поканиме на 40-годишнината од боречки вештини на Златко Кеско Сенсеи! 07/04/2017- Петок - 20 часот Младински Културен Центао Фросрезентација-проекција-разговор-дружење Ве очекуваме

Having fun getting fast and strong! #martialarts #selfdefense #antibullying

Се организира хуманитарна претстава од страна на црвениот крст на СУГС Георги Димит 02.11.2014 и 03.11.2014. За повеќе информации кликнете на линкот подоле. https://m.facebook.com/events/1514419735464833/?refid=12

Cities

Alsar
Aracinovo
Basali
Batinci
Belcista
Belica
Belimbegovo
Berovo
Bitol
Bitola
Bogdanci
Bogomila
Bogovinje
Bojana
Bosilovo
Bresani
Brezovo
Brod
Brvenica
Cair
Capari
Caska
Cegrane
Cesendre
Cesinovo
Ciflik
Creska
Cucer
Debar
Delcevo
Delogozdi
Demir Hisar
Demir Kapija
Divlje
Dobroshtë
Dobrusevo
Dojran
Dolani
Dolna Banjica
Dolna Belica
Dolneni
Dragoevo
Drugovo
Drzilovo
Dukatino
Dulje
Dzidimirci
Forino
Gevgelija
Gornje Jabolciste
Gorno Jelovce
Gorno Svilare
Gostivar
Grad
Gradec
Gradsko
Hadzi Redzepli
Idrizovo
Ilinden
Ivankovac
Izvor
Jegunovce
Kadino
Kadrifakovo
Kalderjac
Kaluä‘erica
Kamenica
Kamenjane
Karbinci
Kavadarci
Kazani
Kicevo
Kienovac
Klecevce
Kocani
Kolicko
Konce
Kondovo
Konopiste
Koprisnica
Kosarka
Kosel
Kosovo
Kostinci
Kratovo
Kriva Palanka
Krivogastani
Krsla
Krusevo
Kuklis
Kukurecani
Kumanovë
Kumanovo
Labunista
Laki
Leva Reka
Lisicani
Lisice
Llojan
Lozovo
Lukovica
Maaka Kosarica
Madzari
Makedonski Brod
Mali Radobili
Manilci
Mavrovi Anovi
Mavrovo
Meseista
Mirkovci
Mogila
Mokreni
Negorci
Negotino
Negotino-polosko
Nerashte
Nezilovo
Nikolic
Nivicani
Nov Dojran
Novaci
Novo Selo
Ohrid
Orasac
Orel
Orizari
Oslomej
Patec
Patishka Rekë
Pehcevo
Peklani
Penus
Petrovec
Pirava
Pirok
Pisica
Plasnica
Pobozje
Podgorci
Pomenovo
Prilep
Prilepac
Pripecane
Pripor
Prisojnica
Probistip
Radnja
Radolista
Radovis
Rankovce
Rastani
Ratevo
Resen
Rosoman
Rostusa
Sakulica
Samokov
Sapatoec
Saraj
Sekirani
Shkup
Skopeia
Skopie
Skopje
Skoplje
Skorusa
Sopiste
Sopotnica
Srbinovo
Stanjevce
Stanjulovci
Star Dojran
Stip
Stojakovo
Stracin
Stroja
Struga
Strumica
Studenicani
Sveti Nikole
Tearce
Teovo
Tetovë
Tetovo
Toplica
Topolcani
Tremnik
Trnovo
Trsino
Umin Dol
Vaklinci
Valandovo
Veles
Vesala
Vevcani
Vinica
Vranestica
Vrapciste
Vratnica
Vrsakovo
Vrteska
Zajas
Zegljane
Zelenikovo
Zelino
Zitose
Zletovo
Zrnovci