1 Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Czarnieckiego w Chełmie

Czarnieckiego 8, 22-100 Chełm


Latest Updates

@1 Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Czarnieckiego w Chełmie 2014-04-04

Link do nowego facebooka szkoły: https://www.facebook.com/ILOStefanaCzarnieckiegowChelmie

@1 Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Czarnieckiego w Chełmie 2012-06-27

Cooltura3 na lato: http://redakcja.mammedia.pl/paper/preview/cooltura3/12/6/6/

@1 Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Czarnieckiego w Chełmie 2012-06-19

Sukces Janka Adamskiego http://chelmonline.pl/index.php/nasz-powiat/item/23308-che%C5%82m-twoje-miasto-twoje-decyzje.html

@1 Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Czarnieckiego w Chełmie 2012-06-09

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120608/CHELM/120609671

@1 Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Czarnieckiego w Chełmie 2012-06-07

Ucz. kl. IIb Natalia Lewczuk zakwalifikowała się do finału I Olimpiady Medialnej. Uczennicę przygotowuje p. Teresa Kurzępa. Finał Olimpiady odbędzie się w piątek 22 czerwca w Warszawie. Trzystopniowa Olimpiada obejmuje między innymi zagadnienia z zakresu: transformacji mediów, sztuki informacji, odbioru i tworzenie przekazów medialnych, sztuki prezentacji i debaty, cyfryzacji telewizji w Polsce i filmu. Serdecznie gratulujemy i życzymy sukcesów w finale.

@1 Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Czarnieckiego w Chełmie 2012-06-07

Karolina Kmieć uczennica klasy II F politechnicznej została zakwalifikowana na wyjazd do CERN-u (w Szwajcarii ) za wyniki uzyskane w ramach ogólnopolskiego projektu eFizyka realizowanego w klasie IIF.Znalazła się w gronie 40 najlepszych z 2000 uczniów ze 100 szkół w całym kraju uczestniczących w projekcie Wyjazd nastapi 30.06-7.07

@1 Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Czarnieckiego w Chełmie 2012-05-16

W dniach 8 – 13 maja tego roku odbyło się drugie z kolei spotkanie uczestników międzynarodowego projektu Comenius. W Chełmie gościli uczniowie wraz z nauczycielami ze szkół: z Sindelfingen w Niemczech i z Pozuelo w Hiszpanii. Wraz z Czarniecczykami starają się odpowiedzieć na pytanie: „Czy Europa zmieniła migracje, czy migracje zmieniły Europę?”. Młodzież z 3 krajów przedstawiła swoją dotychczasową pracę podczas warsztatów, odbywających się w I LO. Oczywiście znalazł się też czas na zwiedzanie Chełma. W ramach tej wizyty, odwiedzili również Majdanek w Lublinie oraz pojechali do Lwowa. Po tych kilku dniach spędzonych w Chełmie, nadeszła smutna chwila pożegnania, zakończona wspólną fotografią. Na szczęście zostało wiele pamiątkowych zdjęć, a pod koniec września wszyscy zobaczą się ponownie. Tym razem w gorącej Hiszpanii.

@1 Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Czarnieckiego w Chełmie 2012-05-15

W dniu 9 maja jak co roku szkoła nasza wzięła udział w symulacji negocjacji do Parlamentu Europejskiego w RCIE w Lublinie. Reprezentowała ją drużyna w składzie Oskar Sula, Michał Młynarczyk, Łukasz Kwieciński, Gabriel Bartoszewski z klasy 1b. Celem symulacji było rozpowszechnienie wiedzy na temat struktur i funkcjonowania Unii Europejskiej, a zwłaszcza Parlamentu Europejskiego, a także rozwijanie u młodzieży umiejętności prowadzenia dyskusji, retoryki, argumentacji. Organizatorami przedsięwzięcia byli: Regionalne Centrum Informacji Europejskiej w Lublinie, Punkt Informacyjny Europe Direct – Lublin oraz Wydział Funduszy Europejskich Urzędu Miasta Lublin. Patronat honorowy nad konkursem objęła prof. Lena Kolarska-Bobińska Poseł do Parlamentu Europejskiego. Uczestnicy otrzymali atrakcyjne nagrody, szkoła otrzymała zaś najnowsze wydanie mapy integracji europejskiej.Tytuł najlepszego oratora/jednego z czterech /otrzymał Michał Młynarczyk.

@1 Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Czarnieckiego w Chełmie 2012-05-08

Mamy trzech laureatów Olimpiady Wiedzy Technicznej ! Krystian Kałużny, Damian Bukowski i Ireneusz Szulc zostali laureatami 38 Olimpiady Wiedzy Technicznej. W dniach 20 - 22 kwietnia br. odbyły się w Ostrowcu Świętokrzyskim zawody III stopnia 38 Olimpiady Wiedzy Technicznej. Wzięło w nich udział 62 zawodników wyłonionych spośród prawie 10 tysięcy uczestników reprezentujących 500 szkół ponadgimnazjalnych, którzy jesienią ub. r. przystąpili do udziału w zawodach I stopnia. Krystian Kałużny zajął 5 miejsce, Damian Bukowski 6, Ireneusz Szulc 13. Opiekunem laureatów była Pani Profesor Anna Legwant. Gratulujemy sukcesów !

@1 Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Czarnieckiego w Chełmie 2012-05-05

Poczet sztandarowy na uroczystości z okazji Święta Konstytucji 3 Maja, fot. Kuba Obuch

@1 Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Czarnieckiego w Chełmie 2012-05-01

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120427/CHELM/120429428

@1 Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Czarnieckiego w Chełmie 2012-04-28

http://echelm.people-net.pl/miasto/mistrzostwa-w-ratowaniu-zycia.html

@1 Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Czarnieckiego w Chełmie 2012-04-25

Zdjecia z wystawy Jolanty Studzińskiej w Galerii 72 Fotogaleria Muzeum http://muzeum.chelm.pl/fotoalbum/displayimage.php?album=165&pos=0

@1 Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Czarnieckiego w Chełmie 2012-04-23

Cooltura - kwiecień http://redakcja.mammedia.pl/paper/preview/cooltura3/12/4/4/

@1 Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Czarnieckiego w Chełmie 2012-04-22

Specjalny numer Cooltury - Dzień otwarty http://redakcja.mammedia.pl/paper/preview/cooltura3/12/4/5/

@1 Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Czarnieckiego w Chełmie 2012-04-22

W dniu 19 kwietnia uczniowie naszej szkoły wybrali się na wycieczkę do Kazimierza. Wyjazd został zorganizowany w ramach IV Festiwalu Nauki i Sztuki.Opiekunami grupy byli p. Ewa Betiuk i p.Jarosław Betiuk.

@1 Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Czarnieckiego w Chełmie 2012-04-20

12 kwietnia 2012 roku drużyna piłkarek nożnych I LO zwyciężyła Licealiadę i zdobyła tytuł mistrza Chełma. W imprezie wzięło udział 8 drużyn, a dziewczyny zagrały w składzie: Julia Herda, Justyna Jankus, Aleksandra Jeżewska, Dominika Jędrzejewska, Elżbieta Kloc, Klaudia Kuśnierz, Emilia Marchwiany, Małgorzata Radoła, Marta Szawurska, Karolina Walczuk i Monika Wawron.


See more learning institutes near Chelm

Description

"Czarniecki"
Tak popularnie określa się szkołę, która od blisko wieku nierozerwalnie związana jest z burzliwą historią Chełma, naszego regionu i kraju. Nasze liceum od lat znane jest z wysokiego poziomu nauczania i przyjaznej atmosfery. Uczniowie kształcą się pod opieką wysoko wykwalifikowanych pedagogów.

I LO w Chełmie słynie nie tylko ze swych bogatych tradycji i uznanego dorobku naukowego. Jest to szkoła nowoczesna, kształcąca młodzież według najlepszych programów, przygotowująca ją do dojrzałego odbioru wiedzy oraz zwracająca uwagę na kształtowanie właściwych postaw etycznych i umiejętne korzystanie z bogactwa dziedzictwa kulturowego.

Parking

Lot Parking No
Street Parking No
Valet Parking No

Suggestions

Centrum Szkoleń i Animacji

ul. Wojsławicka 7
Education

K1 - Kyokushin Karate Chełm

Czarnieckiego 8
Martial Arts School

Bursa Szkolna im. Janusza Korczaka w Chełmie

ul. Powstańców Warszawy 8
School

Bajkowy Ogród

ul. Stefana Źeromskiego 44 a
Day Care

OSK PLUS

ul. Lubelska 51
School

Chełmskie Centrum Tańca "Rytm"

Aleja I Armii Wojska Polskiego 41A
Sports & Recreation, Art School

Zespół Szkół Zawodowych nr 5 w Chełmie

ul. Jagiellońska 29
High School

Zespół Szkół Budowlanych i Geodezyjnych w Chełmie

ul. Batorego 1
High School, College & University


Privacy Policy