Departamentul Arhitectura

blvd.Dacia 39, md2060 Chisinau, Moldova


Latest Updates

@Departamentul Arhitectura 2018-06-28

Învățarea asiduă aduce rezultate mărețe! Ivanov Vasile - arhitect de mare speranță. http://diez.md/2018/06/28/fara-viata-personala-activitati-extracurriculare-sau-hobby-uri-cat-munceste-un-student-arhitect-pentru-teza-de-licenta/

@Departamentul Arhitectura 2018-06-21

Radu Moisei - un băiat ambițios și plin de energie, a fost format ca arhitect la UTM, promoția 2018. Îi dorim succes și multă inspirație! http://tv8.md/2018/06/21/video-centru-de-arte-vizuale-in-preajma-circului-ce-presupune-proiectul-de-licenta-al-unui-absolvent-al-utm/

@Departamentul Arhitectura 2018-06-21

În perioada 1-5 august 2018, în Camerino, Italia, va avea loc cel de-al XXVIII-lea Seminar și premiu internațional pentru arhitectură și cultură urbană cu genericul: ARHITECTURA NOUĂ - Spații contemporane în orașul istoric; - De la suburbii la noi peisaje urbane; - Verdele în oraș. Informații suplimentare: http://web.unicam.it/culturaurbana/​

@Departamentul Arhitectura 2018-06-19

Ședința nr. 3 a Consiliului de Coordonare al proiectului Twinning, la care participă CARPOV Aurelia, șeful Departamentului Arhitectura, în calitate de coordonator ce reprezintă UTM, este în toi. Sunt analizate activitățile desfășurate anterior și se discută cele ulterioare.

@Departamentul Arhitectura 2018-06-18

Maria Șova - șefa promoției 2018! O fată neordinară, profundă și carismatică. Avem speranța că va schimba aspectul arhitectonic al Chișinăului, iar noi ne vom mândri că a fost formată la UTM!

@Departamentul Arhitectura 2018-06-17

Expoziția "Artă, Formă şi Culoare", organizată de HADJI-BANDALAC MARIANA, lector universitar, este compusă din lucrările studenților anului I. Compoziţiile artistice frontale sau spaţial-volumetrice pun în valoare culoarea! Ne bucurăm că avem studenți talentați și le dorim inspirație în continuare.

@Departamentul Arhitectura 2018-06-17

Cele mai bune propuneri pentru SEMN de INTRARE FUA, UTM, și INSTALAȚIE DECORATVĂ UTM, realizate de studenții anului I, au fost premiate! Inițiativa aparține Dnei OLEINIC Svetlana, au participat CALMÎŞ Elena şi RUSU Alexandru. Vă dorim în continuare realizări frumoase și succes!

@Departamentul Arhitectura 2018-06-15

Astăzi a fost semnat un acord de colaborare între Uniunea Arhitecților din RM și Transnistria, între Departamentul Arhitectura, UTM și Catedra de Arhitectură a UST, deschisă în 1995 de Dr.arh. Bognibov Evghenii. Echipa din Chișinău a fost întâmpinată cu pâine și sare, în s.Chițcani a vizitat: Monumentul Gloriei Militare, proiectat de Simion Șoihet; Palatul Culturii, unde a savurat fresca murală realizată de Ilie Bogdesco și complexul monastic. La sfârșitul zilei a beneficiat de excursie la Cetatea Tighina. Mulțumim organizatorilor și sperăm la o colaborare fructuoasă.

@Departamentul Arhitectura 2018-06-15

Conferința cu genericul “Provocări, competențe și meserii ale lumii contemporane pentru conservarea patrimoniului imobil”, susținută de Stefano Francesco Musso - renumitul arhitect și profesor de conservare arhitecturală din Italia, a fost deschisă de Excelența Sa doamna Ambasador Valeria Biagiotti. Discuțiile au continuat într-un cerc mai restrâns, unde au fost înmânate certificate de participare studenților activi la seminarele și ieșirile în teren organizate de membrii Proiectul Twinning "Suport pentru promovarea patrimoniului cultural în Republica Moldova, prin păstrarea și protecția acestuia", în colaborare cu Universitatea Tehnică a Moldovei: Cavca Gheorge, Plesca Cristi, Usatii Cristina, Agleanov Mariana, Maistru Dragomir, Karim Amalid.

@Departamentul Arhitectura 2018-06-12

Eveniment sensațional! Renumitul arhitect și profesor în conservarea patrimoniului arhitectural Stefano Francesco Musso va ține la Chișinău o lecție în incinta Muzeului de Artă! Nu ratați ocazia să cunoașteți o personalitate marcantă!

@Departamentul Arhitectura 2018-06-08

GALA CELOR MAI BUNE PROIECTE DE LICENȚĂ a trecut cu succes! În prezența rectorului UTM - dr.hab., Viorel BOSTAN, prorectorului pentru Dezvoltarea academică, Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, prof. dr. arh., Tiberiu FLORESCU, prorectorului Informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine și comunicare, Dinu ȚURCANU, decanului Facultății Urbanism și Arhitectură, dr.conf. univ., Valeriu LUNGU, șefului departament Arhitectură, dr. arh., conf.univ., Aurelia CARPOV, au fost premiate cele mai bune proiecte din promoția 2018 la diferite categorii: Demers sensibil - ZARA Diana Calitatea spațiului public - MOISEI Radu Impact social - ȘOVA Maria Tipare sparte - IVANOV Vasile Soluție urbanistică - MACARI Mihaela Demers industrial - ARICOVA Elena Locuință - URSU Nicolae Intervenție de arhitectură reușită pe clădirea existentă - RAȚĂ Mihail Impact turistic - OJOG Doina Dotări urbane - CHEIBAȘ Elena FELICITĂRI TUTUROR STUDENȚILOR ARHITECȚI ȘI PROFESORILOR!!!

@Departamentul Arhitectura 2018-06-08

Pe 7 iunie 2018, în cadrul Proiectului Twinning "Suport pentru promovarea patrimoniului cultural în Republica Moldova, prin păstrarea și protecția acestuia", a avut loc ședința, scopul căreia a fost de a revizui planul de învățământ în domeniul restaurării. Au participat membrii MIBACT- Luisa De Marco, Marta Gnone, Angelita Mairani, staff-ul academic DA - Carpov Aurelia, Ostapov Alina, Podlesnaia Natalia, Tronciu Sergiu, Ciocanu Sergius și reprezentantul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor - Budeci Ion. De asemenea, studenții anului IV - Cavca Gheorghe, Pleșca Cristi, Usatîi Cristina, Agleanov Mariana, Maistru Dragomir, Karim Amalid, au prezentat edificiile ce merită să fie protejate și restaurate.


See more learning institutes near Centru

About

Departamentul Arhitectura, FUA, UTM
Înfiinţat pe 17 august 1964

Description

Pe parcursul anilor, denumirea catedrei a fost modificată de cîteva ori şi în calitate de şefi de catedră au activat următorii arhitecţi:
"Arhitectură şi construcţii arhitectonice" (1964 - 1965) "Arhitectură" (1965 - 1970) "Proiectarea de arhitectură şi sistematizarea" (1974 -1975) -1964-1975
"Proiectarea de arhitectură" -1975-1978
"Proiectarea de arhitectură" -1978-1992
"Arhitectură" -1992-1993
"Arhitectură" -1993-1995
"Arhitectură" -1995-1999
"Arhitectură" -1999-2009
"Arhitectură" -2009-prezent

General Info

Catedra de Arhitectură a Universităţii Tehnice a Moldovei a fost creată în anul 1964, odată cu întemeierea Institutului Politehnic din Chişinău. La 17 august 1964, conform ordinului nr.28, emis de rectoratul Institutului, în calitate de şef al catedrei de Arhitectură şi Construcţii arhitectonice din cadrul Facultăţii de Inginerie a fost numit arhitectorul V. F. Smirnov.

Mission

Dea colecta informatie despre unicul izvor de creare a arhitectilor

Parking

Lot Parking No
Street Parking No
Valet Parking No

Operating Hours

mon9:00 AM - 6:30 PM
tue9:00 AM - 6:30 PM
wed9:00 AM - 6:30 PM
thu9:00 AM - 6:30 PM
fri9:00 AM - 6:30 PM
satClosed
sunClosed

Suggestions

Scoala Auto Viral

Mircea cel Batran 16
High School

PROGRESS CLS

Sarmizegetusa 92, of. 306
Language School

Liceul Teoretic "Iulia Hasdeu"

Str. Nicolae Titulescu, 18
High School, Public School, Auditorium

Champion Gym

Otovasca 1/1
Gym/Physical Fitness Center

LION CLUB

Decebal 2
Sports Club, Martial Arts School, Organization

Consiliul Studenților din Mass Media - USM


Youth Organization, College & University, Other

Biblioteca Adevărul

bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 202 (clădirea Kentford), intrarea laterală, pe colţ, în dreapta pizzeriei.
Library

ACORD TUR

Puskin 35
Travel Agency, Exchange Program, Language School

Nano Decor

str. Petricani 88/2 A
Education, Company

Famous Studio Cursuri si servicii

Bulevardul Iurii Gagarin 7
Hair Salon, Nail Salon, School

New Stars dance studio Chisinau

Decebal 80
Dance Studio, Arts & Entertainment, Gym/Physical Fitness Center

Fundaţia BITONIC

Bulevardul Dacia Nr. 49/14
Food Consultant, Education, Nutritionist

Oratorica

Bd. Dacia 23, et.5, of. 501
Language School, Community

Art Studio Picasso

Str. Nicolae Zelinski, 31
Art School, Art Gallery

Лицей Б.П. Хашдеу

Strada Nicolae Zelinski 34
School

Mary Poppins Learning Centre

Bd. Dacia, 5
Language School

International Training Centers

5/4 Puskin str., 2nd floor, ICS "International Training Centers" SRL"
Education

Școala de Televiziune

Negruzzi 5
Media/News Company, Art School

Moldova National Karate Federation

7 Teilor str.
Martial Arts School, Organization

Biblioteca Publica Oraseneasca Riscani

str.Independentei, 56 or.Riscani R. Moldova
Library

SIS N BRO

Chisinau: str. Petru Zadnipru 12/2, str. Hristo Botev 5. Orhei: str. Vasile Lupu 38. Anenii Noi. Ialoveni.
Dance Studio, Community Organization, Music Production Studio

CTICE

Alecu Russo 1, et. 12
Education

Liceul Teoretic "Gaudeamus"

str. Petru Zadnipru 14/4
High School, Public School

Centrul de Dezvoltare pentru copii '' Excellence ''

Str. Mircea cel Bătrîn 11
Education, Art Gallery, Medical Center

Didactica Aplicată

str. Bogdan Voievod, 7
Education

Beauty School "Art's Secrets"

Bd. Moscova, 6
Private School, Beauty Salon


Privacy Policy