Home

Macedonia Learning Institutes

Latest Updates

VDEKJA Më mjafton si përkujtuesi më I mirë! Omer ibnul Hatab

КОНКУРС за запишување студенти на трет циклус - докторски студии на студиските програми на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје во академската 2018/2019 година http://www.ukim.edu.mk/mk_content.php?meni=152&glavno=8

Завршната изведба на напредната група се случи на 29.мај и беше настан на кој сме особено горди! Шестмина млади актери-аматери, љубители на театарот, четири месеци работе на подготовката на три сцени од текстот „Поблиску“ на Патрик Марбер. Имавме преку 70 луѓе во публика. Нивното присуство го искористивме на двете почетни групи, како и на напредната, да им доделиме сертификати за успешно следење на четиримесечните театарски програми за возрасни. Продолживме со забава на која DJ ни беше Dino. Благодарност до Public Room за поддршката и организацијата, а благодарност и до Sergej Miladinov за фотографиите. :)

@Let's Talk 2018-05-17

We had a great time at the closing party for the spring 2018 semester!

@Mesazhi Islam 2018-04-01

https://www.youtube.com/watch?v=8x9hwhEJQpk&feature=youtu.be

@KPA "Irimi Nage" 2018-03-19

#flashback #retro #применетоаикидо #appliedaikido #primenjeniaikido

❓Колку време важат положени тестови❓ ✔ Положените тестови важат една година од датумот на положување на истите. Доколку во рок од една година не се положат и практичните делови од возачкиот испит тестовите потребно е да се преполагаат. Само за 14 денари рата добивате ОБУКА за Б категорија! За подетални информации јавете се на: 📲078 42 44 25 📲070 24 34 14 📲078 24 34 14 📲075 24 34 14 ☎02 27 00 132 www.avtoskolaselika.mk

Се надеваме дека имавте убава гитарска година и се надеваме дека за наредната Дедо Мраз ќе ви донесе една доообра гитара! Ние имавме прекрасна продуктивна година, со многу нови и стари ученици кои се на добар пат да бидат одлични гитаристи/ки. Ви благодариме на довербата и се надеваме дека ќе се гледаме уште многу години. Правиме кратка пауза, па се гледаме повторно од 15.01.2018 со редовен распоред. Среќни празници!!

@Kuran dhe Hadith 2017-12-08

Mbi 20 ushtar për ta arrestu 1 fëmijë palestinez! 😟

Старосната граница како и работниот статус воопшто не се важни. Кандидатите треба да имаат само интерес за работа, а фирмата обезбедува обука и оспособување на кандидатите за работа. Посебни квалификации не се потребни освен желба за работа, позитивна енергија и добро расположение на кандидатите. Вештини и способности: • Одлични комуникациски способности • Преговарачки вештини • Ориентираност кон клиенти • Динамични, иницијативни и насочени кон резултати Понуда: • Основна плата плус атрактивен награден пакет Доколку ги исполнувате горенаведените услови и квалификации, ве молиме испратете го Вашето CV на следната е-маил адреса: [email protected] или јавете се на тел. 02/3072544 или на 076298277 или повелете директно во нашите простории на ул. Љубљанска 5, наспроти Сити Мол. Ве молиме во предметот на пораката задолжително наведете за која работна позиција аплицирате

Оваа игра може да ја примените и за учење во другите области и теми. Пробајте ја со учениците и пишете ни како ви се допаѓа! Këtë lojë mund ta përdorni për të mësuar edhe në tema dhe fusha të tjera. Provojeni me nxënësit dhe na thuani si ju përqen!

На 30.11.2017, во просториите на ДКЦ „Карпош“ - Скопје се одржа натпревар во рамките на првиот круг натпревари од „Ученичка квизотека 2017/18“. На натпреварот учествуваше и нашето училиште, ООУ Кирил и Методиј - Стајковци, кое се претстави со свои натпреварувачи: Елена Панчева, Деспина Стојановска и Мартин Стефановски, под водство на менторот Маја Цекова. Натпреварувачите покажаа одлични познавања од областите во кои се натпреваруваа и обезбедија учество во вториот круг натпревари. Покрај образовно-воспитната компонента, Квизотеката е и забавно-рекреативна игра.

За ова дете од 9 години светот слушна и ја препозна го препозна нејзиниот ТАЛЕНТ и ја награди работата,талентот и трудот што го вложуваме заедно.РЕДНО Е ДА СЛУШНЕ И МАКЕДОНИЈА ЗА АНТОНИЈА АТАНАСОВА 9 ГОДИШЕН БАЛЕТСКИ ТАЛЕНТ од Арт Балет .Ретко се раѓаат вакви таленти ....Антонија со своите 9 години ја обиколи Европа и ги ОСВОИ сите први награди во класичен балет на Интернационални БАЛЕТСКИ натпревари во Бугарија,Италија,Холандија,Германија,Италија,Србија,Грција,Романија,Македонија .....АПЕЛ ДО НОВИНАРСКА ФЕЛА ВО МАКЕДОНИЈА И МИНИСТЕРСТВА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И КУЛТУРА ПОВЕЌЕ ДА СЕ ЗАНИМАВААТ СО ВАКВИ ТАЛЕНТИ И ДА ГИ ПОДДРЖАТ !!!!

Италијански јазик ниво А1.2 стандарден курс - почеток 12.12. Термини: вторник и четврток во 19 часот. Месечна рата 1200 ден Италијански јазик ниво А1.2 интензивен курс - почеток 12.12. Термини: понеделник и среда во 20 часот. Целиот курс чини 3900 ден - плаќање на рати. Германски јазик ниво А1.2 стандарден курс - почеток 12.12. Термини: вторник и четврток во 20.30 часот. Месечна рата 1200 ден

КАКО ДО ПОДОБРО РАБОТНО МЕСТО? Како полесно да се вработите и да напредувате во кариерата! ИНТЕРАКТИВНА ОБУКА: Практично водење на сметководство, примена на даночно законодавство и контрола на финансиски извештаи, 68 часа распоредени во 18 дена. Повеќе информации на: https://goo.gl/fZieeV ПРАКТИЧНИ ВЕШТИНИ ВО СМЕТКОВОДСТВОТО И КОНТРОЛА НА ФИНАНСИСКИ ИЗВЕШТАИ Учесници на обуката може да бидат сите заинтересирани без разлика на возраста, стручната подготовка и работното искуство, што сака да се стекне со практични вештини во областа на сметководството, даноци, анализи, пресметки, контрола на работењето и логичко расудување. Стекнатото знаење од обуката претставува солидна основа за успешно работење на слушателите во: финансискиот сектор на компаниите од бизнис сферата, од државните органи или работа во банка. Бидете учесник на најпосетуваната обука во Македонија во организација на Центарот за обука: Нова консалтинг и едукација. Досега 2500 задоволни учесници, 20 годишно искуство во едукација на вработени во финансовиот сектор, современо опремени простории, тестови, проекти, прирачници, софтвер. ТЕРМИН 07.12.2017 - вторник / четврток од 17:00 до 19:45 часот. Повеќе информации на: https://goo.gl/fZieeV ПРИЈАВУВАЊЕ Секој учесник треба да достави ПРИЈАВА ЗА ОБУКА, https://goo.gl/JKK4WK КОНТАКТ (02) 3 22 00 54, 078 383 053, 070 383 052

➡️Уписи за интензивен курс по Германски јазик за почетници, А1/1 ниво 📌започнува на 5 Декември,времетраење 3 месеци 📌Вторник и Четврток од 21:00 до 22:30 часот 📌месечна рата во група 1600 денари, 🇧🇪🇧🇪🇧🇪 📌сертификат за завршениот степен 📌пријавување на 077 766 590 или на имаил: [email protected] www.angelves.mk

Дојдете на едукативна работилница: ,,Ослободете се од потиснатите емоции, запознајте го внатрешното дете“ за да научите како чекор по чекор да се вратите во минатото и да ги совладате раните што во себе ги носите. Ќе ви помогнеме да воспоставите комуникација со вашите внатрешни деца, кои во себе ги носат вашите најболни и најпотиснати чувства кои како дете не сте можеле да ги изразите.Тие во себе ги носат вашиот страв, лутина, срам, очајност, тага, осаменост, отфрленост, напуштеност...Но, тие го носат и твоето уживање, радост,среќа, возбуда.. И вие некогаш сте биле она мало дете. Ведро, моќно, разиграно со соништа во боја на виножитото. Како растевте, малку по малку, заборавивте на вашето внатрешно дете. На оваа работилница ќе имате можност да научите како да ги препознаете и како да работите со деловите во вас кои го преставуваат вашето внатрешно дете - она кое во минатото е заглавено. Немојте да се грижите што со години сте го потиснувале и игнорирале. Сега е вистинскиот момент да му испратите љубов и да го прегрнете. Да се сакате себеси значи да се негува детето кое некогаш сте биле. Заштите го! Утешите го! Смирете го! Пријавувањето за учеството на работилницата е во тек: 070/585-033; 078/335-957

If you can dream it, you can do it! - W. Dizney #dreambig

СЕКОЈА САБОТА од 12 до 13.30 часот продолжуваат Ликовните и Драмските Работилници. Работилниците по Современ Танц се закажуваат во инбокс. Цената за 4 часа месечно, еднаш неделно, за било која од работилниците е 700 ден. Повелете!

@Xhamia NUR -Shkup 2017-11-12

#Emocionale "E kush do që i bindet All-llahut dhe të dërguarit, të tillët do të jenë së bashku me ata që All-llahu i shpërbleu: (me) pejgamberët, besnikët e dalluar, dëshmorët dhe me të mirët. Sa shokë të mirë janë ata!" Nisa: 69

Забава: За електроинженерки со стил

@Medreseja Isa Beu 2017-10-24

Maturantët e Medresesë Isa Beu Qendër mbaruan eskurzionin e tyre 4 ditor në Stanboll...

DEAR STUDENTS OF THE KLUB, as I know the level of love and engagement you guys have, I will use our facebook page to launch a public discussion group (you can also message me if you are not comfortable with your questions). I kindly challenge you, to look into this video and X-ray it into the detail. I call your attention to look throughly at the seat and the ridding (legs, weight, ...) and to try to understand the communication between the horse and the rider. With my best horse loving greetings yours, Paulo

Дел од атмосферата на Саемот за образование во Австралија, оддржан на 08.10.2017, во Холидеј Ин Скопје, Македонија. Part of the atmosphere at the Australian Educational Fair, held on 08.10.2017, at Holiday Inn Skopje, Macedonia.

Конкурсот за запишување на нови студенти во трет циклус на студии е објавен на веб страницата на УКИМ. Пријавувањето за третиот циклус на студии трае до 26.9 2017 година. http://www.iziis.edu.mk/wp-content/pdf/Competition_2017-2018.pdf

Kursevi po Angliski za deca, se raboti vo mali grupi

@Opportunity 2017-08-30

Септемвриски уписи во центар за странски јазици Опортјунити *курсеви за деца, основци, средношколци и возрасни контакт тел. 077 876 139

http://www.mit.edu.mk/mk/Home/Event/57 МИТ Универзитет - Скопје како општествено одговорна, инклузивна и мулти – културна високо образовна институција, со особена чест и задоволство Ве поканува да присуствувате и бидете дел од отворената дискусија на тема „Општествена инклузивност на ранливите категории граѓани преку образование“ чија цел е подигнување на свеста за значењето на образованието на ранливите категории на граѓани и нивна инклузија во општеството. Датум: 04.09.2017 Место: МИТ Универзитет – Скопје, Плоштад Македонија (Сити Галери), Амфитеатар 1 Почеток: 10:00

ПОТСЕТУВАЊЕ ЗА АПЛИЦИРАЊЕ: Студентите кои се пријавуваат на Конкурсот треба да пополнат електронска пријава поставена на интернет порталот www.konkursi.mon.gov.mk. Студентите може да конкурираат за прием само за еден студентски дом. Студентите кои електронски се пријавиле повеќе пати, за валидна ќе се смета последната пријава, пред доставувањето на потребните документи од Глава IV. Рокот за електронското пријавување на студентите од II година и повисоките години почнува од 17.07.2017 година и трае до 12.08.2017 година. Рокот за електронското пријавување на студентите од I година почнува од 20.08.2017 година и трае до 28.08.2017 година. По објавување на конечните списоци со примени студенти по домови, доколку останат непополнети сместувачките капацитети во одреден дом, електронското пријавување ќе продолжи се до пополнување на истите, но најдоцна до 29.09.2017 година. http://konkursi.mon.gov.mk/mon/login?lang=mk

@FDU Skopje 2017-08-09

На 15.08. (вторник) и 16.08.2017 (среда) со почеток во 17ч. ќе се одржат финалните информативни средби со заинтересираните кандидати за запишување на отсекот Драмски актери со познавање на македонски јазик, во учебната 2017/2018. Средбите ќе ги водат проф. д-р. Сузана Киранџиска и доц. м-р. Кристина Леловац и на истите кандидатите ќе имаат можност да поминат низ актерски вежби и импровизации, како и да се консултираат околу последните подготовки за примениот испит.

The world's most valuable resource is no longer oil, but data.

Почитувани ученици, пријатели и познаници, особена чест ни е да ве поканиме на 40-годишнината од боречки вештини на Златко Кеско Сенсеи! 07/04/2017- Петок - 20 часот Младински Културен Центар- "Кино Фросина" презентација-проекција-разговор-дружење Ве очекуваме

@Balance 9 2017-03-28

Otvoren povik do site entuzijasti psihonauti da se prijavat kako direkni ucesnici i da doprinesat vo prosiruvanje i istrazvuanje na svesta direkno preku diskusija, nastani, predavanja, sesii i ispituvnja. Prijavuvanje na sledniov link so vasi kontakt detalji vo inboks.

Having fun getting fast and strong! #martialarts #selfdefense #antibullying

@Cambridge Centre 2016-09-15

CAMBRIDGE CENTRE Ви нуди -редовен курс по англиски, германски, италјански и француски -интезивен курс по англиски и германски -Legal English - Правен англиски -English for Tourism - Англиски за туризам -English for ICT Computers and the Internet -полагање на ЛЦЦИ испитите -подготовка за полагање на YLE Starters,YLE Movers,YLE Flyers,KET,PET,FCE,CAE,CPE,IELTS,BEC,BULATS - потврди за познавање на јазик според европска референтна рамка(важи за сите јазици кои се во понудата) -индивидуални часови според вашето време и потреби. Одберете ја најповолната понуда и не се двоумете да не посетите. Уписите се вршат во училниците на центарот како и преку следниве броеви 071 275 245 / 070 275 145 Ве Очекуваме http://cambridgecentre.com.mk/

@USHT - Shkup 2016-08-14

Regjistrimi do të jetë prej 16 deri 19 gusht. AFATET E APLIKIMIT Afati i Parë 16.08.2016 deri më 19.08.2016 Afati i dytë 30.08.2016 deri më 02.09.2016

Едукативен и креативен центар Чадорче обезбедува престој на училишни деца во периодот од 10 Јуни до 20 Август. Центарот ќе работи секој работен ден од 08:00-17:00h Центарот нуди повеќе пакети за престој Информации на тел: 071/227209 071/374550 Бул:Јане Сандански бр.19-1/1 1000 Скопјe [email protected]

Се организира хуманитарна претстава од страна на црвениот крст на СУГС ''Георги Димитров" на 02.11.2014 и 03.11.2014. За повеќе информации кликнете на линкот подоле. https://m.facebook.com/events/1514419735464833/?refid=12

Ja tu Fitu Si Me Lutin Mua Me Va Dhan Topin Djemt VS Vajzat 40-28 Fitore Djemt

Cities

Alsar
Aracinovo
Basali
Batinci
Belcista
Belica
Belimbegovo
Berovo
Bitol
Bitola
Bogdanci
Bogomila
Bogovinje
Bojana
Bosilovo
Bresani
Brezovo
Brod
Brvenica
Cair
Capari
Caska
Cegrane
Cesendre
Cesinovo
Ciflik
Creska
Cucer
Debar
Delcevo
Delogozdi
Demir Hisar
Demir Kapija
Divlje
Dobroshtë
Dobrusevo
Dojran
Dolani
Dolna Banjica
Dolna Belica
Dolneni
Dragoevo
Drugovo
Drzilovo
Dukatino
Dulje
Dzidimirci
Forino
Gevgelija
Gornje Jabolciste
Gorno Jelovce
Gorno Svilare
Gostivar
Grad
Gradec
Gradsko
Hadzi Redzepli
Idrizovo
Ilinden
Ivankovac
Izvor
Jegunovce
Kadino
Kadrifakovo
Kalderjac
Kaluä‘erica
Kamenica
Kamenjane
Karbinci
Kavadarci
Kazani
Kicevo
Kienovac
Klecevce
Kocani
Kolicko
Konce
Kondovo
Konopiste
Koprisnica
Kosarka
Kosel
Kosovo
Kostinci
Kratovo
Kriva Palanka
Krivogastani
Krsla
Krusevo
Kuklis
Kukurecani
Kumanovë
Kumanovo
Labunista
Laki
Leva Reka
Lisicani
Lisice
Llojan
Lozovo
Lukovica
Maaka Kosarica
Madzari
Makedonski Brod
Mali Radobili
Manilci
Mavrovi Anovi
Mavrovo
Meseista
Mirkovci
Mogila
Mokreni
Negorci
Negotino
Negotino-polosko
Nerashte
Nezilovo
Nikolic
Nivicani
Nov Dojran
Novaci
Novo Selo
Ohrid
Orasac
Orel
Orizari
Oslomej
Patec
Patishka Rekë
Pehcevo
Peklani
Penus
Petrovec
Pirava
Pirok
Pisica
Plasnica
Pobozje
Podgorci
Pomenovo
Prilep
Prilepac
Pripecane
Pripor
Prisojnica
Probistip
Radnja
Radolista
Radovis
Rankovce
Rastani
Ratevo
Resen
Rosoman
Rostusa
Sakulica
Samokov
Sapatoec
Saraj
Sekirani
Shkup
Skopeia
Skopie
Skopje
Skoplje
Skorusa
Sopiste
Sopotnica
Srbinovo
Stanjevce
Stanjulovci
Star Dojran
Stip
Stojakovo
Stracin
Stroja
Struga
Strumica
Studenicani
Sveti Nikole
Tearce
Teovo
Tetovë
Tetovo
Toplica
Topolcani
Tremnik
Trnovo
Trsino
Umin Dol
Vaklinci
Valandovo
Veles
Vesala
Vevcani
Vinica
Vranestica
Vrapciste
Vratnica
Vrsakovo
Vrteska
Zajas
Zegljane
Zelenikovo
Zelino
Zitose
Zletovo
Zrnovci