Home

Bosnia And Herzegovina Learning Institutes

Latest Updates

USLUGE IZDAVAŠTVA Naša usluga podrazumijeva izdavanje knjige od početne do krajne faze. http://mentor.ba/usluge-izdavastva/

http://bathinvs.com/predstavljanje-nove-publikacije-godisnjak-centra-za-balkanoloska-ispitivanja-akademije-nauka-i-umjetnosti-bosne-i-hercegovine-46/

EKC Tesnim i Dojenje je IN vas pozivaju na Malu školu dojenja - radionicu o dojenju namijenjenu trudnicama u zadnjem trimestru trudnoće! Ako ćete uskoro postati majka i želite naučiti najbitnije korake do uspješnog dojenja od prvog dana - ovo je radionica za Vas!

Cestitamo Lejla. 🚘🚘🚘👌👌👌🚥🚥🚥

LOPOV UVIJEK BUDE OTKRIVEN U srijedu 23.05.2018. godine u Centru za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu je održana prezentacija u sklopu projekta Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH „Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa u BiH“ koji je podržan od Vlade Švicarske i Vlade Norveške, pored aktivnosti koje se odnose na jačanje tužilačkog sistema, sprovodi i aktivnosti kojima se nastoje implementirati programi kojima se doprinosi prevenciji kriminaliteta. Jedna od takvih aktivnosti iz oblasti prevencije kriminaliteta jeste i edukacija učenika osnovnih škola „Lopov uvijek bude otkriven“ koju realizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, Federalna uprava policije i Ministarstvo za obrazovanje nauku i mlade Kantona Sarajevo. Cilj edukacije je da se učenicima približi rad policije i da kroz praktičnu demonstraciju, tokom koje policijski pas pronalazi skriveni predmet, učenici povećaju svoje povjerenje u rad policije ali i da im se potakne povećanje svjesnosti da se nezakonito postupanje ne isplati. Edukacije se realizuju u svim osnovnim školama u KS, za učenike šestih razreda, u školskoj 2017 / 2018 godini.

Sregna Nova Godina Happy New Year Ευτυχισμένο το νέο έτος / Χρόνια πολλά, Καλή χρονιά! Frohes neues Jahr Gëzuar Vitin e Ri Bonne année Sretna Nova godina 明けましておめでとうございます Mutlu yıllar Onnellista uutta vuotta Buon anno Boldog új évet Čestita Nova Godina S Novыm Godom Feliz Año Nuevo Szczęśliwego Nowego Roku Gott nytt år Šťastný nový rok Sreќna Nova Godina Srečno novo leto Щaslivogo Novogo roku Godt nytt år An nou fericit Shona Bhliain Nua Feliz Ano Novo

@Plavi Leptir 2017-12-21

Tournament is starting 👍🏻Hurry up! Turnuva Başlamıştır 🖐🏻 Haydi Oyun Zamanı

Pozdrav dragi naši! Ponosni smo na činjenicu da ovu godinu završavamo sa ovom brojkom: više od 600 prijavljenih događaja "Sat kodiranja" u Bosni i Hercegovini. Još jednom smo pokazali da zajedno možemo postići mnogo toga i zaista imamo razloga da budemo zadovoljni. Vjerujte u sebe i uspjeh će postati vaš!

Tehnologija je svuda oko nas, koristimo je svakodnevno, postala je neodvojiv dio naših života, često naša sigurnost ovisi o tehnologiji, naše zdravlje, naše finansije, naša informiranost. Stoga je veoma bitno obrazovati se u području IT tehnologija bez obzira na to bili kasnije programer ili ne. Vodeći se time naša škole je i ove godine uzela učešće u globalnom projektu “Sat kodiranja “kao i prethodnih godina. [ 173 more words ] http://sgts.edu.ba/cout/

Konkurs je zvanično otvoren! Možeš se prijaviti do 1.2.2018. godine! Proširi svoje vidike - učestvuj u AFS program! #AFSeffect 🇧🇦✈️🌎

December is a month of low temperatures and snowfall, but the thing that we rather connect to it are the holidays and presents. With the upcoming holidays, we have gifted our University a little different look. This month has already presented itself with the snow, but we marked it with an inevitable Christmas tree and colorful decorations. Let's start the countdown to the most beautiful part of the year and share the holiday spirit together.

Polako kreću pripreme za priredbu 🙌😀🎅🎅🎄🎁🎋💝🎈🎊

Održana priredba povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Zahvaljujemo se svima koji su organizovali, učestvovali i posjetili priredbu. Za Vas smo pripremili i galeriju.

Završne pripreme pred asfaltiranje sportskog terena. Elhamdulillah!

LOODNICA I OVAJ VEEKEND NA OBALI!!! 🎭🎶🎊🎉🎆🎇🎷😈😈😈 Petak 10.11. od 22h Preloodi dvojac Ensar&Tarik za sve Vas gromoglasno pušta muziku u "Najluđoj noći" kako sami vole reći!!!! Subota 11.11. od 22h Najjači, najbolji, najpoznatiji....naj naj naj Zlijay !!! VOLI MORE DRŽI SE OBALE !!!!!

Izmjene polaganja vozačkog ispita Sadašnje izmjene zakona propisuju da pravo upravljanja motornim vozilom kategorija D i DE stiče osoba koje navrši 24 godine pod uvjetom da ima vozačku dozvolu potkategorija D1 ili D1E najmanje dvije godine. Time u naredne dvije godine niko u BiH ne bi ispunjavao uvjete za polaganje vozačkog ispita za D i DE kategorije, stoga su predložene izmjene kojima bi se osobama koje imaju vozačku dozvolu za kategoriju C omogućilo dobijanje vozačke dozvole za kategoriju D.

Pozivamo Vas da prisustvujete predavanju Nj.E. ambasadora Drahoslava Štefáneka, koje će se održati na engleskom jeziku, pod nazivom: "Role and Challenges for Council of Europe in Bosnia and Herzegovina". Datum: 8.11. 2017. godine Vrijeme: 11:00 sati Mjesto: A G15 (Conference room)

U CPE Tuzla započela je nastava sa novom grupom polaznika kursa Opći engleski jezik – „New Cutting Edge“ program - B1 stepen. Centar za poslovnu edukaciju želi dobrodošlicu, ugodan boravak i učenje svim novim polaznicima. Sa nama je učenje lakše :) www.cpe.ba

Kako bismo svi zajedno uspješnije koristili SchoolMind elektronski dnevnik u 2017/2018. godini, održan je seminar za profesore i razrednike Sarajevo koledža, Međunarodne srednje i osnovne škole o postojećim kao i novim modulima SchoolMind desktop i mobilne aplikacije. #GlobalEducation #FutureIsNow #SchoolMind #ElektronskiDnevnik

Godišnja izložba i 45 godina Akademije likovnih umjetnosti 07-17.11.2017

Jos jedna odlicna i uspjesna voznja. Cestitamo Dzeniti Tucakovic na uspjesno polozenom vozackom ispitu iz PRVOG POKUSAJA. Zelimo joj da vozi bezbjedno i napravi puno kilometara.

Potpisan Sporazum o saradnji GPBiH i Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku http://pfk.edu.ba/v2/bs/fakultet/aktuelnosti/5572-potpisan-sporazum-o-saradnji-gpbih-i-pravnog-fakulteta-univerziteta-u-travniku

@Odus Green 2017-10-02

Pozivamo sve zainteresirane, medicinske struke za odlazak u Njemacku, da se prijave na e-mail [email protected] ili u inbox. Jedinstvena prilika po prvi put na tržištu u BiH, kojom Vam nudimo: 1. 5 radnih dana u sedmici 2. 8 radnih sati dnevno (u tri smjene) 3. 30 dana plaćenog godišnjeg odmora 4. NETTO plaća u iznosu od 2300 eura 5. Pomoć pri pronalasku smještaja 6. Naknada za održavanje uniforme u iznosu od 47 eura 7. Pauza u toku radnog vremena od 30- 60 min 8. Dodatna 3 eura dnevno za dodatni topli obrok Kandidati trebaju imati zavrsenu srednju medicinsku skolu (sa i bez iskustva), i poznavati njemacki jezik (B1- stepen). Ukoliko ste medicinska sestra ili tehnicar, babica, fizioterapeut ili laborant, a nemate potrebno znanje njemackog jezika MI VAM NUDIMO BESPLATAN KURS I SNOSIMO SVE VASE TROSKOVE.

OBAVJEŠTENJE O POČETKU NASTAVE Obavještavaju se studenti I i II ciklusa studija da je početak nastave u akademskoj 2017/2018 godini na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije u ponedjeljak, 09.10.2017. godine.

@Kiriki Igraona 2017-09-20

SVIM PRIPADNICIMA ISLAMSKE VJEROISPOVIJESTI ŽELIMO SRETNU HIDŽRETSKU NOVU GODINU. VAŠ KIRIKI TEAM :)

Obavještenje o upisu u 1. godinu I ciklusa studija 20.07.2017 Poštovani, Obavijest možete preuzeti u pdf formatu. Aktivni/loginovani korisnici ePortala mogu preuzeti Obavijest sa ePortala I+II Ciklusa. Srdačan pozdrav. I http://af.unsa.ba/d-nastava.php

Monday, 3 July, 2017 at 2 pm. Come and join us at the opening ceremony of our 4th international summer school!

PROGRAM Tebe tražim /Š. Marović/ Zbor Fra Nenad Dujić fra Emanuel Josić, dirigent Pozdrav i čestitka fra Fabio Badrov Umišljeni bolesnik /dramski komad - J.-B. P. Molière/ O Betleme /arr. P. Čubić/ Tamburaški orkestar Franjevačke teologije Božićna pjesma /V. Nazor/ VIS Jukić Narodi nam se /arr. P. Čubić/ Tamburaški orkestar Franjevačke teologije Dobrodošli!

The 3rd international training course “Cherry on the cake” will focus on the aspects of visibility as well as dissemination and exploitation of results aiming at increasing the impact of Youth Exchanges. An essential part of a Youth Exchange is the involvement of young people from the early stages of generating ideas all the way to the closing of the project. If given a possibility to be involved from the beginning, the period when young people learn extends far beyond the time spent in the international setting. Youth Exchanges therefore gain greater meaning when understood in the context of linking the European dimension to the regular youth work practise in the local level. Nevertheless, often the significance of Youth Exchanges remain unknown beyond the participating young people and project organisers themselves if visibility and dissemination and exploitation of results have not been sufficiently planned and accordingly carried out along with the implementation of the project. This training course therefore focuses on how youth leaders can increase the impact of Youth Exchanges by recognising, capturing and effectively communicating the results of the project. This activity has a long-term approach and includes weekly reading assignments six weeks prior to the residential activity based on the publication “Cherry on the cake” -Advice for quality planning of Youth Exchanges https://www.salto-youth.net/rc/see/resources/seepublications/cherry-on-the-cake/ . The publication covers the implementation of a Youth Exchange project by addressing each phase of the process: drafting, planning, preparation, implementation, conclusion and dissemination of results with the focus on what young people can learn and how youth leaders can support the process in each phase. Participants will get their own copy of the brochure at the training course and another one to take back to their organisation. After the residential training course the participants will have a chance to consult the trainers of the activity regarding the topics covered during the training course when preparing their applications. Objectives of the training course: • Exploring the role of Youth Exchange in long-term work with young people; • Developing competences in planning appropriate visibility as well as dissemination and exploitation of results of Youth Exchange as an integral part of the entire project cycle; • Discovering quality aspects of Youth Exchange associated to partnerships, non-formal-learning, international dimension and safety of young participants; • Increasing the understanding of the roles of a youth leader in all phases of Youth Exchange.

Cities

Abadzici
Agici Brdo
Antici
Babajac
Bale
Banja Luka
Banja Vrucica
Barice
Begov Han
Begovac
Bijakovici
Bila
Bilali
Bileca
Bistrica Gornja
Bistrik
Blagojevici
Blazuj
Bok
Bosancici
Bosanska Dubica
Bosanska Gradiska
Bosanska Kostajnica
Bosanska Krupa
Bosanski Brod
Bosanski Novi
Bosanski Petrovac
Bosanski Samac
Bosansko Grahovo
Bosna
Bratanovici
Bratunac
Brcko
Breza
Brgule
Brijeg
Brnjik
Brod
Budimcic
Budzuklije
Bugojno
Bukvik Donji
Burca
Busletic
Busovaca
Butmir
Buzim
Cajnice
Caklovica
Calici
Canakcije
Capljina
Caradin
Careva Cuprija
Carsija
Cavici
Cavlovici
Cazin
Cebara
Cecava
Celic
Celice
Celici
Celinac
Celjevo
Cengic
Cerin
Cerno
Cim
Citluk
Colaci
Coralici
Core
Covic Polje
Crkvena
Crnicki Kamenak
Culjci
Cumurovici
Cvetkovici
Dalic
Debelac
Dera
Dervent
Derventa
Dikici
Dilberi
Dine
Divicani
Dobosnica
Dobrinja
Dobrinje
Dobrljin
Dokici
Domaljevac
Donja Mahala
Donja Medjidja
Donja Orahovica
Donja Paklenica
Donja Pilica
Donja Vratna Gora
Donje Ocevlje
Donje Papratno
Donje Ravno
Donje Vukovije
Donji Magnojevic
Donji Mamici
Donji Strpci
Donji Vakuf
Dreznica
Drinovci
Dubica
Dubnica
Dubocani
Dubrave
Dugolazi
Dukalici
Dzigalevac
Dzindici
Fojnica
Gabela
Gacko
Garevac
Gata
Gazivode
Gelici
Gladnik
Glamoc
Glavencic
Gligorovici
Goles
Golijani
Gorani
Gorazde
Gorica
Gornja Dubica
Gornja Zelinja
Gornje Ocevlje
Gornje Podnovlje
Gornje Zivinice
Gornji Islamovac
Gornji Srdevici
Gornji Vakuf
Gornji Vranjak
Gostovici
Gracanica
Grad
Gradacac
Gradiska
Grebnice
Gromiljak
Grude
Gvozd
Hadzici
Hajvazi
Han Hanic
Here
Hodorovici
Hotonj
Hrasnica
Husino
Hutovo
Ilici
Ilijak
Ilijas
Jabanusa
Jablanica
Jakes
Janja
Jarovice
Jaruske Donje
Jasenovac
Jasikovaca
Jasikovci
Jazmak
Jelah
Jelica
Jezinac
Kacelja
Kacuni
Kakanj
Kalesija
Kalinovik
Karac
Karadaglije
Karanovac
Karaotok
Kicica Kosa
Kicin Greb
Kisak
Kiseljak
Kladusa
Klek
Klis
Kljuc
Klobuk
Klokotnica
Knezevo
Knezica
Kobilici
Kocerin
Kolonija
Konjic
Koraj
Koran
Korca
Korovi
Kosevo
Kosiri
Kosmaj
Kostrc
Kotor
Kotor-varos
Kovacevic
Kovacevici
Kozarac
Kozarska Dubica
Kozluk
Kragujevac
Kraje
Krajevi
Kraljeva Sutjeska
Kram
Kresine Zidine
Krestalica
Krizanci
Krupa
Krusik
Kucani
Kupres
Kuriacki Tor
Kuselj
Kusturici
Lakic
Laktasi
Lamovita
Lazetovica
Lepenica
Lijesnica
Lipnica
Lipovica
Lipovice
Listica
Livnica
Livno
Ljubatovci
Ljubija
Ljubuski
Ljusina
Lokvine
Lopare
Luka
Lukavica
Maglaj
Maglajani
Mala Kladusa
Mala Ribnica
Mala Vinica
Malesici
Malic
Malta
Maricin Breg
Marija
Marsici
Martici
Maslici
Maslovare
Mastikosa
Matuzici
Medjugorje
Medugorje
Mihatovici
Mijici
Miladici
Milankovici
Milici
Miljanovci
Milosevac
Mionica
Mirosevici
Misici
Mladici
Mlinari
Mostre
Mramor
Mravica
Music
Nazda
Nedjarici
Nemila
Neum
Nevesinje
Nikolic
Ninici
Njivetine
Nova Bila
Nova Topola
Novi Grad
Novi Travnik
Obala
Obrsine
Obudovac
Odzak
Omarska
Orahovica Donja
Orguz
Orliste
Osmaci
Osorna
Ostrozac
Otinovci
Otoka
Ovuke
Paklenica Donja
Pale
Parnjace
Pazaric
Peci
Pecigrad
Pelagicevo
Pepelari
Perovici
Petkovci
Petrovac
Petrovo
Piskavica
Pjanici
Pluzevine
Pocitelj
Podgorica
Podlugovi
Podrasnica
Poduzje
Podvucijak
Pogledevo
Polje
Polojcani
Ponirak
Porebrice
Posusje
Potoci
Pribava
Priboj
Prijedor
Prilug
Prnjavor
Protici
Prozor
Prsljani
Prusac
Puhovac
Puracic
Radisici
Radosi
Rajlovac
Ramici
Ratanj
Ratkovci
Ratkovine
Rijeka
Rijeke
Ripac
Rogatica
Rozanj
Rudeljak
Rudo Polje
Rumboci
Ruzici
Sagovici
Sahbegovici
Samac
Sanica
Sanski Most
Santraci
Sapna
Saraci
Sarajevo
Sarkani
Savicani
Sebiocina
Sejmenovici
Sekovici
Seljublje
Selo
Semenovci
Semizovac
Senkovici
Seonica
Seonjaci
Serici
Sidica
Sienokos
Simin Han
Sipovo
Siroki Brijeg
Skrobucani
Sladna
Slagoscici
Slatina
Slavici
Slimena
Smet
Smrdusa
Smrsanj
Socanica Mala
Solina
Spilja
Srbac
Srbinje
Srebrenica
Srebrenik
Srebrnik
Srednja Mahala
Srednji Dubovik
Srpska
Srpsko Sarajevo
Stajetina
Stanari
Stankovici
Stari Majdan
Stijena
Stolac
Strijezevo
Stup
Stupari
Sujica
Sumatac
Sutina
Svinjaca
Svjeca
Svodna
Svojat
Tanackovici
Tarcin
Tendzerici
Teocak
Tesanj
Tesanjka
Tesanjska Kolonija
Teslic
Tojsici
Tolisa
Tolovac
Tomislavgrad
Topic
Travnik
Trebinje
Trn
Trnovac
Trzac
Tupkovici Donji
Turbe
Tuzla
Tuzlani
Udurlije
Ugljevik
Ulobici
Uskoplje
Usora
Ustikolina
Vakuf
Vasiljevici
Velja
Vicani
Vijacani Gornji
Vinjiste
Visegrad
Visoko
Vitez
Vitina
Vlasenica
Vlatkovici
Vogosca
Voljevac
Vozuca
Vraca
Vrazici
Vrbak
Vreoca
Vrnograc
Vrtlisce
Vrtovace
Vrutci
Vucilovac
Vujasini
Vukadinovici
Vukadinovo Brdo
Zabrce
Zabrdani
Zagreb
Zavid
Zavidovici
Zavozi
Zboriste
Zeljezno Polje
Zepce
Zivinice
Zivkovici
Zukici
Zvekusa
Zvornik